Page 1 of 1

Lojrat Olimpike LONDON 2012

Posted: Tue, 07 Aug 2012 , 00:49
by Edmond-Cela
Lojtat Olimpike kryesojn Kina dhe USA por edhe Britania e Madhe me 70 milon banor po konkuron denjesisht keto 2 shtete me te medha te botes. shqiperia jon deri tani ska ku shkon ma mire me nje vend te 11 qe mori Romela Bega.

Re: Lojrat Olimpike LONDON 2012

Posted: Tue, 07 Aug 2012 , 19:33
by fpjalmi
Kina asht pretendentja kryesore me dal ne vend te pare per medalje.

Deri ne kete moment Kina ka 71 medalje , 41 medalje te arta , 20 te argjenta dhe 17 bronxit , Ne vend te dyte Amerika me 66 medalje , 30 medalje ari , 16 argjentit dhe 20 medalje bronzit , Ne vend te trete Anglia me 46 medalje, 21 medalje ari , 13 argjenti dhe 12 bronzi , kurse ne vendin e katert asht Rusia me 44 medalje gjithseit , 8 ari , 17 argjenti dhe 19 bronzi.

Re: Lojrat Olimpike LONDON 2012

Posted: Mon, 13 Aug 2012 , 02:51
by fpjalmi
Perfundune lojrat olimpike ku Amerika renditet ne vendin e pare me 104 medalje , 46 ari , 29 argjenti dhe 29 medalje bronzi. Ne vendin e dyte renditet kina me 87 medalje , 38 ari , 27 argjentit dhe 22 bronzi . Ne vendin e trete renditet Anglia me 65 medalje 29 ari 17 argjendi dhe 19 bronzi , kurse ne vendin e katert renditet Rusia me 82 medalje me 24 medalje ari , 25 argjenti dhe 33 medalje bronzi . Rusia ka marre medalje ma shum se anglia , por ne renditje shihen medaljet e arit ku anglia ka marre 5 medalje arit ma shum dhe asht dicka e bukur pasi Anglia kishte shum shum vite qe nuk kishte ate sukses qe mori ne kete olimpiade