Kange Shkodrane
-
- I lindur KuqeBlu
Kange Shkodrane
Pa Buk e Uje Rri, Por Pa Vllaznian Nuk Mund Te Rri.
[/color]
[/color]
-
- Administrator
Re: Kange Shkodrane
Pershndes me ket perle te muzikes shkodrane tane ata qi jane larg Shkodres
-
- ANTI TIRANSI
- Skuadra: Vllaznia
Ju prsh te gjitheve me kete kenge.
-
- Administrator
shkoj e vi ka dera jote tuj shetit
nalem nen dritare me t'pa ty moj drite
o shpirt sa te du, nalu iher e fol me mu
zemra jeme permas tejet ka maru
si u shkriva e s'te pash moj bukuri
nen dritaren tande vash po kjaj si fmi
kjaj se m'ke hutu e s'po di un ka me shku
nalem nen dritare me t'pa ty moj drite
o shpirt sa te du, nalu iher e fol me mu
si u shkriva e s'te pash moj bukuri
nen dritaren tande vash po kjaj si fmi
kjaj se m'ke hutu e s'po di un ka me shku
-
- Administrator
Shkodër: I jepet lamtumira këngëtares Florinda Gjergji
SHKODËR- Është përcjellë sot për në banesën e fundit këngëtarja e mirënjohur shkodrane, Florinda Gjergji, e cila një ditë më parë u nda nga jeta në moshën 82 vjeçare, duke lënë pas një karrierë shumë të pasur në fushën e artit.
Qytetarë të shumtë shkodranë e më gjërë, miq dhe dashamirës të kësaj këngëtareje që i dha shumë artit shkodran dhe atij shqiptar, bënë homazhe pranë arkivolit të vendosur në hollin e teatrit “Migjeni” të Shkodrës. Homazhe bënë edhe prefekti Maxhid Cungu, kryetari i qarkut Gjovalin Kolombi, kryebashkiaku Lorenc Luka, si dhe përfaqësues të MRKS, Teatrit Kombëtar të Tiranës etj.
“U nda nga jeta një soprano e mirënjohur. I japim sot lamtumirën e fundit “Mrikës” së paharruar, artistes së merituar Florinda Gjergji. Sot muzika lirike shqiptare në përgjithësi dhe ajo shkodrane në veçanti, është më e varfër, sepse nuk jeton më interpretuesja dhe protogonistja e operas së parë shqiptare”, tha në ceremoninë e homazheve shkrimtari dhe dramaturgu i njohur shkodran, Fadil Kraja.
Florinda Gjergji është një nga këngëtaret më të vjetra të qytetit të Shkodrës, por edhe të vendit tonë, e cila në një jetë bashkëshortore 50 vjeçare me shokun e jetës, këngëtarin shkodran po aq të njohur Ndrekë Gjergji, kanë spikatur me interepretimet në duet në sa e sa këngë që janë kthyer në hymn për gjithë qytetin e Shkodrës.
Debutimin e saj të parë në skenë e ka pasur në moshën 18 vjeçare e duke ecur më pas në gjurmët e këngëtares se mirenjohur Marie Kraja, u bë një ndër zërat më të preferuar të artedashësve shkodranë. Vlerat e kësaj këngëtareje janë shoqëruar me tituj të shumtë të akorduar per te, si “Artiste e Merituar”, titulli i akorduar nga Këshilli Bashkiak i Shkodrës “Krenaria e Qytetit” etj.
shkodra ws
SHKODËR- Është përcjellë sot për në banesën e fundit këngëtarja e mirënjohur shkodrane, Florinda Gjergji, e cila një ditë më parë u nda nga jeta në moshën 82 vjeçare, duke lënë pas një karrierë shumë të pasur në fushën e artit.
Qytetarë të shumtë shkodranë e më gjërë, miq dhe dashamirës të kësaj këngëtareje që i dha shumë artit shkodran dhe atij shqiptar, bënë homazhe pranë arkivolit të vendosur në hollin e teatrit “Migjeni” të Shkodrës. Homazhe bënë edhe prefekti Maxhid Cungu, kryetari i qarkut Gjovalin Kolombi, kryebashkiaku Lorenc Luka, si dhe përfaqësues të MRKS, Teatrit Kombëtar të Tiranës etj.
“U nda nga jeta një soprano e mirënjohur. I japim sot lamtumirën e fundit “Mrikës” së paharruar, artistes së merituar Florinda Gjergji. Sot muzika lirike shqiptare në përgjithësi dhe ajo shkodrane në veçanti, është më e varfër, sepse nuk jeton më interpretuesja dhe protogonistja e operas së parë shqiptare”, tha në ceremoninë e homazheve shkrimtari dhe dramaturgu i njohur shkodran, Fadil Kraja.
Florinda Gjergji është një nga këngëtaret më të vjetra të qytetit të Shkodrës, por edhe të vendit tonë, e cila në një jetë bashkëshortore 50 vjeçare me shokun e jetës, këngëtarin shkodran po aq të njohur Ndrekë Gjergji, kanë spikatur me interepretimet në duet në sa e sa këngë që janë kthyer në hymn për gjithë qytetin e Shkodrës.
Debutimin e saj të parë në skenë e ka pasur në moshën 18 vjeçare e duke ecur më pas në gjurmët e këngëtares se mirenjohur Marie Kraja, u bë një ndër zërat më të preferuar të artedashësve shkodranë. Vlerat e kësaj këngëtareje janë shoqëruar me tituj të shumtë të akorduar per te, si “Artiste e Merituar”, titulli i akorduar nga Këshilli Bashkiak i Shkodrës “Krenaria e Qytetit” etj.
shkodra ws
-
- Administrator
paste drite florinda, bashke me ndreken.
po i kujtojme me nji duet te tyne te famshem
http://video.parajsa.com/watch/cd194a4b ... i--Baresha
po i kujtojme me nji duet te tyne te famshem
http://video.parajsa.com/watch/cd194a4b ... i--Baresha
-
- ANTI TIRANSI
Drite paste Florinda e ngushllime familjes.
Jena shkodran edhe e kena per nder,
kush na ka inat qeni i pshurrt n'der!
Perscitus Elatus Prodigium!!!!
kush na ka inat qeni i pshurrt n'der!
Perscitus Elatus Prodigium!!!!
-
- Kuqeblu Perjete
- Skuadra: vllaznia
ca po me vjen keq
ngushellime familjes
arti ka hup nje njeri qe zor te zevendesohet
e maj mend disa here e kam taku tek teatri migjeni
biles di qe kam ba dhe foto me te por si i rregullt qe jam sdi as ku i kam ma
ngushellime familjes
arti ka hup nje njeri qe zor te zevendesohet
e maj mend disa here e kam taku tek teatri migjeni
biles di qe kam ba dhe foto me te por si i rregullt qe jam sdi as ku i kam ma
i perjashtuar
-
- ANTI TIRANSI
- Skuadra: Vllaznia
Ti kunore e Shkodres
Nipash dedikuar dajave te tuj
Nipash dedikuar dajave te tuj
-
- I lindur KuqeBlu
te lumt ajo dora ma daje.
ke fillu me na harru.
ke fillu me na harru.
Pa Buk e Uje Rri, Por Pa Vllaznian Nuk Mund Te Rri.
[/color]
[/color]
-
- Administrator
Kam pase nder mend kahere me e hape nji teme per Kryengritjen e Postrribes. Asht nji ngjarje historike me t'cilen duhet me u krenu jo vetem Postrriba e Shkodra por tane Shqipnia, se asht kryengritja e pare antikomuniste ne Evrope. Flitet shume pak per ket ngjarje se vazhdohet hala me historiografine e diktatures