Vllaznia/ Kapiteni, i bindur se kuqeblutë kalojnë në finale
Pas dygolëshit, Sinani do “kokën” e Tiranës
Sulmuesi: Do të kualifikohemi, për t’ua shpërblyer tifozëve
Kapiteni i Vllaznisë, Vioresin Sinani, pas dy golave për kampionat kundër Besës, tashmë do “kokën” e Tiranës
të mërkurën, në ndeshjen e kthimit për turin gjysmëfinal të Kupës së Shqipërisë. Në Shkodër ethet e ndeshjes me
Tiranën kanë filluar të ndjehen shpejt, sepse kjo sfidë shikohet gjithashtu, si një sinjal i qartë përsa i përket
ecurisë në kampionat. Duke u treguar realist në prononcimin e tij për “Panorama Sport”, sulmuesi kuqeblu nuk shikon të favorizuar në këtë sfidë, duke pohuar se shanset janë të barabarta.
Gjithsesi, njeriu gol i shkodranëve, që më parë ka luajtur edhe për bardheblutë, ka bindjen se këtë herë Vllaznia
do të tregojë fytyrën e vërtetë.
“Mendoj se është një takim i hapur për të dyja ekipet, por unë kam besim të plotë që ne do të mund të bëjmë më të mirën në Tiranë. Ekipi jonë ka një brumë shumë të mirë lojtarësh, me mjaft eksperiencë.
Besoj se do të fitoj përvoja jonë këtë herë, - thekson Sinani. - Në këtë moment ajo që ka më shumë rëndësi është
se të gjithë lojtarët janë në një gjendje optimale. Natyrisht, jemi të ndërgjegjshëm që nuk do të jetë aspak e lehtë. Këtë e dinë të gjithë, sepse përballë kemi Tiranën, por unë jam i bindur që do të dimë të tregojmë më të mirën, për t’u kualifikuar në finale. I kemi forcat për të shkuar atje. Me këtë ne do të mund të shpërblejmë edhe tifozët tanë, që na kanë mbështetur dhe do të jenë të mërkurën në Tiranë, për të gëzuar.”
Vlerësimi dhe golat
Duke qenë një ish-sulmues i 23 herë kampionëve të Shqipërisë, Sinani kërkon të flasë për këtë ekip.
“E vlerësoj maksimalisht Tiranën, -thotë ai. - Pavarësisht emrave që mund të ketë në përbërje të
saj, këtë ekip e karakterizon një grintë dhe një shpirt i lartë gare, që nga fillimi e deri në fund të çdo ndeshjeje. Prandaj, këtu ne duhet të bëjmë shumë kujdes.”
Numri 9 i Vllaznisë shënoi dy nga tre golat në fitoren me Besën të shtunën dhe kjo jep një shpresë për tifozerinë shkodrane, se ai do të vazhdojë me këtë rritëm. Megjithatë, Sinani është modest.
“Çdo lojtar, natyrshëm që e ndjen shumë sadisfaksionin kur shënon, pavarësisht se kujt ekipi. Pra,
si të thuash goli mbetet gol, pavarësisht rëndësisë së takimit. Mua nuk më shqetëson asgjë tjetër, veç të shënoj
sa më shumë gola në dobi të ekipit. Përsa i përket aspektit personal, e kam thënë edhe më parë që nëse nuk shënoj,
nuk përbën shqetësim, gjithnjë kur ekipi fiton. Nisur edhe nga specifika e Kupës, në Tiranë është shumë e
rëndësishme që të shënojmë një gol. Se kush do ta realizojë, për mua ka shumë pak rëndësi. Unë shpresoj që ta
mbyllim me sukses këtë takim, ku natyrshëm të shënojmë, por nga ana tjetër, të jemi të kujdesshëm për të
mos pësuar. Gëzimi më i madh për mua do të jetë, nëse ne do ta çojmë topin në rrejtën e Nallbanit”,
deklaron kapiteni i kuqebluve, i cili këtë sezon ka shënuar 13 gola.
Kampionati
Pas kalimit të Besës, për shkodranët tashmë mbeten edhe katër javë “ferri”. Këtë të shtunë Vllaznia ka një
transfertë shumë të vështirë me Shkumbinin.
“Mendja jonë punon vetëm te ndeshja e së mërkurës me Tiranën, - pohon golashënuesi Vioresin Sinani.- Ta mbyllim mirë këtë takim, pastaj do të mendojmë për Shkumbinin. Unë jam i mendimit se në këtë kampionat, ne do të jemi deri në fund në luftë për titull. Për këtë kam shumë besim, sepse në ndeshjen e
fundit me Tiranën, le të fitojë më i miri. Kampionati është futur me të vërtetë në një fazë shumë interesante”